Den ”ekonomiska friheten” och sättet att räkna
januari 18, 2013
EU provet – för den som vill bli en EU byråkrat
februari 13, 2013

Nya vapensystem som skrämmer skiten ur mig!

Det verkar finnas mängder av nya vapensystem som borde skrotas redan på planeringsstadiet – eftersom det i närmaste låter som galen vetenskap.

Tidningen Space har listat ett gäng grymt otrevliga system
I Space vapenlista finns vapen som använder elektroenergi från höga höjder, rymdbaserade laser vapen och andra hemskheter. Det otrevligaste vapnet är en elektromagnet som skjuter en metallstråle dvs en ström av smält metall med höghastighet som kan ta sig igenom pansar. Ja vapnet verkar iallafall vara på planeringsstadiet och kallas MAHEM (Magneto hydrodynamisk Explosiv ammunition). Se hela listan här.

Ett annat otäckt vapensystem som visar DARPAs visioner är tänkt att ligga på sjöbotten (!) och kallas för Upward Falling Payloads program. Fördelen med systemet är att det är billigt. Risker för mänskliga felbedömningar, hackerangrepp och naturkatastrofer med liknande system måste anses som extremt stor.

Ett 3:e otäckt vapensystem är Micro Air Vehicles eller MAV och om man använder nervgaser i sådana system blir det ännu obehagligare.

Sedan har man börjat utveckla Lethal Autonomous Robotics, LAR vilket kan beskrivas som mördarrobotar eller automatiserade dödsmaskiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.