Om den här bloggen

President of galaxy

Historien om den här webbplatsen:

Varför heter bloggen PresidentofGalaxy?

Ok – det kanske låter kaxigt att ha namnet presidentofgalaxy som domännamn. Men namnet är inspirerat från Douglas Adams sköna bok Liftarens Guide till Galaxen. I boken beskrivs President av galaxen som en befattning som inte omfattar någon som helst makt. Historiskt sett finns det inte många källor som beskriver ämbetet överhuvudtaget. En person som haft ämbetet tidigare var Zaphod Beeblebrox från planeten Betelguese. Zaphod var äventyrare och fullständigt värdelös. Han hade två huvuden och tre armar och är mest känd för att ha uppfunnit den världskända drinken Pan Galaktiska Gurgle brännare. Jag som skriver på den här bloggen heter Daniel Larsson och gör det som privatperson.

Jag är pappa och har två barn. Jag är utbildad civilekonom, studerat i USA, har svart bälte i judo, och intresserad av historia och jobbar till vardags med digital marknadsföring och SEO på företaget Expandtalk. Min fru kommer från Brasilien och jag är där rätt ofta och har permanent uppehållstillstånd i det landet.

Och hur stor är egentligen en galax?

Kolla den här fantastiska videon om universum som zoomar ut oss i universum. Mycket i livet handlar om perspektiv. De flesta vardagsbekymmer och i-landsproblem känns fjuttiga efter att man har sett på filmen. Vi är små pluttar i världen och världen är en liten plutt i universum…

sv_SESvenska