New weapon systems that scare the crap out of me!

Det verkar finnas en mängd nya vapensystem som borde övervägas att skrotas redan i planeringsstadiet, då de nästan låter som galen vetenskap.

Tidningen Space har listat ett antal otrevliga vapensystem

I rymdvapenarsenalen återfinns vapen som utnyttjar elektroenergi från höga höjder, rymdbaserade laser vapen och andra skräckinjagande ting. Det mest obehagliga vapnet är en elektromagnet som avfyrar en stråle av smält metall, en höghastighetsström av flytande metall som kan penetrera pansar. Det verkar som att vapnet åtminstone befinner sig i planeringsstadiet och har fått namnet MAHEM (Magneto Hydrodynamisk Explosiv Ammunition).
Se hela listan här.

Ett annat otäckt vapensystem som visar DARPAs visioner är tänkt att ligga på sjöbotten (!) och kallas för Upward Falling Payloads program. Fördelen med systemet är att det är billigt. Risker för mänskliga felbedömningar, hackerangrepp och naturkatastrofer med liknande system måste anses som extremt stor.

Ett 3:e otäckt vapensystem är Micro Air Vehicles eller MAV och om man använder nervgaser i sådana system blir det ännu obehagligare.

Sedan har man börjat utveckla Lethal Autonomous Robotics, LAR vilket kan beskrivas som mördarrobotar eller automatiserade dödsmaskiner.

About The Author

en_USEnglish