Statistik om mänskliga beteenden på dejtingsajter
januari 18, 2011
Den bästa webbplatsen om skogsindustrin
mars 14, 2011

Medicinsk turism – vad är det egentligen?

Medicinsk turism eller medical tourism som det kallas på engelska kommer att bli stort framöver och en färsk rapport från Deloitte.

Panama Cosmetic Surgery and other ProceduresMedicinsk turism eller medical tourism som det kallas på engelska kommer att bli stort framöver och en färsk rapport från Deloitte har visat rena fantasisiffror i tillväxt. Amerikanarna har under många år åkt till Mexiko och Costa Rica för att operera sig och fixa tänderna och nu har vi svenskar börjat göra våra operationer utomlands under semester. Fördelarna är främst priset men det finns också risker. För några månader sedan var det en svensk kvinna som hamnade i koma efter en behandling i Polen där de inte hade något uppvak och vi kommer nog höra om många som drabbas av kliniker där man brister i sitt ansvar kring exempelvis hygien och hur operationerna gå till.

Efter som det är ett intressant område har jag börjat knåpa på en webbplats som handlar om medicinsk turism. Tanken är att ge vägledning bland olika behandlingar som finns och tipsa om de bästa sjukhusen och klinikerna. Jag har utgått från kliniker som har ett gott anseende internationellt. Själv får vi dagligen på TV se människor som gör skönhetsoperationer och plastikoperationer i tredje land som Thailand. Själv brukar jag passa på att fixa mina tänder när jag är i Brasilien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.