Revbensspjäll
Kristines revbensspjäll
april 30, 2010
Lakritsälskare – kolla det här!
januari 9, 2011

Var finns den bästa Cheesesteaken?

En maträtt som vi inte har i Sverige som genast borde importeras till Sverige är Philly Cheesestek.

Ett besök till i Rocky Balboas hemstad Philadelphia är inte avklarat förrän man har provat denna klassiska italiensk-amerikanska maträtt.  Nu hade det gått mer än 20 år sedan jag åt en sist så jag ville återuppleva nostalgiska minnen av en äkta cheese steak.

Recept – Hur gör man en cheesesteak?

Cheesesteak består av smält ost (Provolone), väldigt tunna fint skivade nötkött och tunna bitar av rå lök som lägs i baguette. Köttet ska helst frysas ner innan det skivas upp i tunna skivor. Den klassiska cheese steaken går att få med tillbehör som pickles, sallad, cheeze wiz och ketchup. De går att få i två olika storlekar där den lilla storleken räcker vanligtvis i två dagar och den stora bara är gigantisk överdimensionerad.

Skillnaden mellan Hoagies och Cheesesteak

En variant på Cheesesteak är Hoagies (submarine sandwidge) som också kallas för Italian sandwidge. Namnet Hoagies fick mackorna eftersom de bokstavligt talat dök upp bland italienska arbetare under 1:a världskriget på ett varv som låg i Hoag Island utanför Philadelphia.

Man vs Food tävlar om den ultimate cheesesteak challenge
Ett populärt och vansinnigt amerikanskt matprogram är Man vs Food från Travel chanel. Att kalla det för matprogram är att ge matprogram dåligt rykte det är kanske bättre att kalla det för white trash program – fast jag måste erkänna att den dåliga sidan av mig älska att se programmet. Det är ett i osannolikt program som torde vara alla dietisters mardröm. Programledaren den lönnfeta Adam Richman åker runt i USA och tävlar mot gigantiska maträtter. Programmet går ut på att programledaren grisar sig runt i USA och äter en gigantisk pizza, gigantisk glass, gigantisk milkshake på en viss given tid- påhejad av cheerleaders och feta personer. Några dagar efter jag hade varit i Philladelphia var Adam i Philly och tävlade mot den större variant av Cheesesteaken som han prövade på Reading Terminal Market en plats som har massor av maträtter.

Var finns den bästa cheese steaken?

Två platser som blivit kända för sin cheese steak är Pat’s King of Steaks och Geno’s. De är två bitra italienska konkurrenter som slåss om att göra den bästa cheese steaken. Jag har sett dem i Dr Phil i ett avsnitt där de vägrade att sluta fred med varandra. Troligtvis har deras cheese steak krig gett dem massor av PR och de tjänar båda två på att inte sluta fred med varandra.


Själv valde jag Leos som har vunnit flera utmärkelser för att göra den bästa cheesesteaken och de hade vunnit flera utmärkelser. Tyvärr gjorde jag misstaget att inte ta med tillbehör som pickles etc.

Leos ligger på 1403 Chester Pike,
Folcrott i Pennsylvania
På vägen från Philadelphia mot Wilmington, Delaware.

Comments are closed.