Statistik om mänskliga beteenden på dejtingsajter

Dating
Social statistik kring den amerikanska dejtingsajten OkCupid där de har analyserat 500 000 meddelanden på webbplatsen.

Vad säger statistiken från dating sajterna?

Jag pratade med en gammal bekant som hade fastnat i dejtingträsket kring olika strategier på dejtingsajterna. Jag har hört om andra som fastnar på dejtingsajter och jag tror många använder dejtingsajter nästan som ett spelberoende. De väntar på den perfekta partnern och den stora kärleken. Det finns en uppsjö av olika sajter och att testa olika varianter på annons borde resultera i olika resultat.

Själv hade han testat Match.com och mötesplatsen vilka jag antar är de vanligaste sajterna för de som vill träffa någon…..men det finns ju också Spraydate, Edarling.se och Parship.se och kanske den mest effektiva mötesplatsen Facebook.

Botemedlet mot allt är saltvatten. I svett, tårar eller havet.
Karen Blitzen

Min kompis var stolt över att 2000 personer hade sett hans annons och själv reflekterade jag om han inte hade fått några meddelanden tyder det på att man måste göra något för att öka konverterings graden.
Datingsajter fungerar som plattformar där människor kan skapa profiler och interagera med potentiella partners genom att skicka meddelanden, gilla eller matcha med varandra. Det finns olika typer av datingsajter som kan fokusera på allt från allmänna relationer till specifika intressen eller preferenser.

För att få många att gilla ens profil på en datingsajt kan det vara till hjälp att följa några strategier:

  1. En attraktiv profilbild: En väl vald och tydlig profilbild är ofta det första intrycket andra medlemmar får av dig. Se till att välja en bild som är representativ och visar ditt leende och utstrålning på ett positivt sätt.
  2. En intressant profilbeskrivning: Skriv en intressant och engagerande profilbeskrivning som fångar andras uppmärksamhet. Var ärlig och specifik om dina intressen, hobbies och vad du söker i en partner.
  3. Var aktiv och initiativtagande: Ta initiativ och skicka meddelanden till personer som du är intresserad av. Var personlig och referera till något specifikt i deras profil för att visa att du har läst och är genuint intresserad.
  4. Uppdatera din profil regelbundet: Håll din profil uppdaterad och var aktiv på datingsajten. Lägg till nya bilder, uppdatera din profilbeskrivning och håll dig engagerad i samhället genom att delta i diskussioner eller evenemang.
  5. Var dig själv: Det viktigaste är att vara äkta och vara dig själv. Försök inte vara någon annan eller presentera dig på ett sätt som inte överensstämmer med vem du verkligen är.


Själv blev jag intresserad av datingsociologi efter att nyligen ha läst ett dokument med social statistik kring den amerikanska dejtingsajten OkCupid. De har plockat fram fantastisk statistik på den dejtingsajten och jämfört med genomsnittet i USA.  Totalt analyserade de 500 000 meddelanden på sajten vilket borde ge en bra inblick kring hur online dating går till.

Statistiken visar  att människosläktet i hög grad ljuger om sin inkomster (kallas för löneinflation) upp till 20% verkar vara acceptabelt . Jag tror i Sverige gäller lite andra regler kring hur vi signalerar en god inkomst.

Dessutom uppger genomsnitts mannen på webbplatsen en längd som är 5 centimeter än genomsnittet i populationen vilket verkar vara socialt acceptabelt. En annan sak är att många säger sig vara intresserade av en viss ålderskategori men det hindrar inte att de är kontaktsökande betydligt lägre ner i åldrarna.

Kvinnor tycker män är fula

En sak som statistiken visade var att kvinnor betygsatte 80% av alla killarna som om de såg värre ut än genomsnittet. Jag vet inte om det var specifikt för den sajten men troligtvis är det en generell åsikt från kvinnor och som borde gälla även på andra dejtingsajter. Vad männen ansåg om kvinnorna följde normalfördelningskurvan.

Källa: http://thesocietypages.org

Några slutsatser:

  1. Kvinnor och män som rankas mest attraktiva får flest meddelanden (NO shit Sherlock…). Gissningsvis finns det många vackra kvinnor som inte väljer att lägga ut sitt fotografi bara för att sålla bort en del av meddelandena.
  2. Kvinnor har en preferens att dejta män som är ungefär 8 år äldre eller yngre. Medan män har en stark preferens att dejta yngre kvinnor i synnerhet när de blir äldre.
  3. Inkomsten har ett mycket starkt samband hur många meddelanden en man får och det kan förklara varför män i högre grad ljuger om sin inkomst. Men samtidigt borde en hög inkomst medföra risker att attrahera golddiggers.
  4. Fotografiets ålder i dagar är i stort sett stigande med stigande ålder. För män är det en brant stigning efter det att de fyller 46 år.

Kanske det mest lärorika som vi män alltid glömmer bort är att statistiken visar att.
Kvinnor tycker om män som är intresserade av dem. De svarar gärna på meddelande som visar att mannen har visat intresse för dem.

En video som visar crazy matrixen kring kvinnor och män.

Källor:
http://thesocietypages.org/socimages/2010/07/20/social-desirability-lies-on-online-dating-profiles/
http://thesocietypages.org/socimages/author/lisa/

About The Author

sv_SESvenska