Vilka satt i Trumps War Room?

AI genererad bild om warrom
Specialrådgivare utreder Team Trumps "krigsrums" aktiviteter den 6 januari i War Room på Willard Hotell.

Specialrådgivare utreder Team Trumps ”krigsrums” aktiviteter den 6 januari i War Room på Willard Hotell. Specialrådgivarens utredare förhör Trumps allierade om en serie möten som ägde rum på Willard Hotel före den 6 januari, berättar källor för Rolling Stone.

Alla deltagarna tillhör den politiska kärnan kring Trump har alla haft en roll i att främja påståenden om valfusk och att uppmana sina anhängare att storma Kapitolium den 6 januari 2021. Alla dessa personer är föremål för utredningar av den särskilda åklagaren som utreder stormningen av Kapitolium. Det är fortfarande oklart om de kommer att åtalas för något brott.

Trump själv anklagas i Georgia för:

  • Brott mot Georgia RICO-lagen (racketeering)
  • Framställande av en förfrågan om brott mot ed av en offentlig tjänsteman
  • Falska uttalanden och skrifter
  • Impersonering av offentlig tjänsteman
  • Konspiration att begå förfalskning av offentlig tjänsteman
  • Förfalskning av första graden
  • Konspiration att begå förfalskning av första graden

Rudy Giuliani är en amerikansk advokat och politiker, känd för att ha varit borgmästare i New York City mellan 1994 och 2001 och fullständigt galen. Han har också varit en advokat och försvarade bland annat Donald Trump under utredningen av rysslandsutredningen. Giuliani har anklagats för att ha spridit osanna påståenden om valfusk i samband med det amerikanska presidentvalet 2020.

Rudy anklagas i Georgia för

  • Framställande av en förfrågan om brott mot ed av en offentlig tjänsteman
  • Falska uttalanden och skrifter
  • Konspiration att begå förfalskning av första graden

Guilianis kontakter i Ukraina styrdes av ryssarna. Ukrainas säkerhetstjänst (SBU) hävdar att Giulianis allierade Oleksandr Dubinsky, ex-Ukrainsk lagstiftare Andriy Derkach och ex-åtalare Kostyantyn Kulyk, har gått med i den ryska underrättelsetjänsten GRU. Ukraina har anklagat honom för förräderi. Källa

John Eastman är en amerikansk advokat. Han var en av de advokater som representerade Donald Trump i försöken att ogiltigförklara resultatet av det amerikanska presidentvalet 2020. Eastman var inblandad i ett kontroversiellt möte på Vita huset där man diskuterade möjligheten att ändra valresultatet. Eastman skrev ett memorando till Trump där han hävdade att vicepresidenten Mike Pence kunde neka att bekräfta valresultaten.

Eastman anklagas för:
Falska uttalanden och skrifter

Bernard Kerik är en amerikansk före detta polischef och politiker, känd för att ha varit New Yorks polischef och även för att ha varit nominerad av George W. Bush till att leda Department of Homeland Security. Bernard Kerik arbetade som säkerhetschef i Trumps administration.Han har dömts för brott som bland annat skattefusk och lögner.

Boris Epshteyn är en ryssvänlig, politisk kommentator och rådgivare, känd för att ha arbetat som särskild assistent för president Donald Trump. Han har varit inblandad i debatter om valfusk i samband med presidentvalet 2020, där han försvarat Trumps ståndpunkt.

Steve Bannon är en amerikansk mediechef och politisk strateg, känd för att ha varit chefsstrateg i Trumps administration under en tid. Han har anklagats för ekonomisk brottslighet och bedrägeri i samband med ett välgörenhetsprojekt. Han har också varit involverad i frågor om valpåverkan och har haft kopplingar till utländska intressen.

Mike Flynn är en amerikansk före detta general och politisk figur, känd för att ha varit nationell säkerhetsrådgivare för president Trump i några veckor innan han avgick på grund av oegentligheter i hans kontakter med ryska tjänstemän. Han har också varit inblandad i utredningar om rysk påverkan på det amerikanska valet.

Roger Stone är en amerikansk politisk konsult och lobbyist, känd för sina långa relationer med Donald Trump och andra politiker. Han har dömts för flera brott, inklusive lögner och påtryckningar i samband med rysslandsutredningen. Han har också anklagats för att ha försökt påverka vittnen i utredningen.

Utöver dessa finns det också de här som inte satt med i war room.

Sidney Powell: lunatic
Jenna Ellis: Fart-sniffing moron
Jonn Lauro: moron
Alina Habba: sex worker & moron

Lin Wood: Self-disbarred moron

About The Author

sv_SESvenska