Scientologernas bibel

Scientologernas ”bibel” eller grundläggande text är boken ”Dianetik: Den Moderna Vetenskapen om Mental Hälsa” skriven av L. Ron Hubbard, grundaren av Scientologikyrkan. Denna bok, publicerad först 1950, utgör grunden för scientologins läror och metoder, särskilt när det gäller dess syn på mental hälsa och dess unika terapeutiska tekniker. Den är central inom scientologins praktik och anses vara en viktig text inom rörelsen.

I augusti 1996 publicerade Zenon Panoussis en del av det som kallas Scientologernas bibel i bokform. Zenon Panoussis är en svensk medborgare som mest är känd för sina dispyter med scientologikyrkan. Zenon Panoussis spred förra sommaren ut scientologernas hemliga program på Internet ett program på 200 sidor. Han lämnade in kopior av scientologernas mentala träningsprogram till Stockholms tingsrätt och ytterligare några personer. RTC äger rättigheterna till skrifterna författade av rörelsens grundare L Ron Hubbard. Bärande tes i hans lära är att utomjordingar lever i människan och hindrar hennes utveckling.

Efter tre års upprepade försök av scientologikyrkan att hemligstämpla NOT-dokumenten lyckades de 2000 få riksdagen att anta en lag som hemligstämplade dokumenten. Flera jurister protesterade eftersom detta innebar att upphovsrätten gick före Sveriges grundlag.

P3 podd
https://sverigesradio.se/avsnitt/svenska-kuppen-mot-scientologerna

About The Author

sv_SESvenska