Jag trodde läget i världen var besvärligt ända tills jag hörde om mörk energi

Mörk energi
Dark Energy is Stifling the Universe! (Chandra, 12/16/08)

Jag trodde läget i världen var besvärligt och så slår jag på Discovery i ett astrologi program där de pratar om mörk energi. Allt kan tydligen alltid bli sämre vilket bevisas av Murphys kända lag.

Murphys ursprungliga formulering var: ”Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet”.

Mörk energi är inte att leka med och är en form av energi som handlar det om att universum expanderar och att expansionen sker ökande hastighet dvs med acceleration.
Mörk energi är en av de stora gåtorna inom modern fysik, och det finns många olika förslag på vad den kan vara och hur den kan fungera. Mörk energi är en hypotetisk form av energi som tros vara ansvarig för den accelererande expansionen av universum. Det är en sorts energi som inte kan observeras direkt, och det är därför den kallas ”mörk”. Mörk energi antas utgöra en stor del av universums totala energiinnehåll, men dess exakta natur och ursprung är fortfarande okända.

På Discovery Channel presenterade de hypoteser om att den jorden skulle kunna explodera av kraften om sådär 20 miljoner år.

Ränteläget och den ekonomiska krisen känns rätt fånigt att bekymra sig om i jämförelse.
Läs mer på Wikipedia om Mörk energi på wikipedia

About The Author

sv_SESvenska