Bygger en mobilsajt med Tropo
maj 7, 2011
Prisskrapning
juni 14, 2012

Det periodiska systemet för SEO

Modellen handlar om vad man ska göra och inte göra för att rankas högt av Google.

Don´t go!Det periodiska systemet för SEO har blivit en populär modell på nätet och spridits mer och mer. Modellen handlar om vad man ska göra och inte göra för att rankas högt av Google. Om man gör saker som inte är populärt hos Google riskerar man att fastna i ett filter och få lägre ranking.

The Linear Algebra behind Google
För de som är mer matematiskt lagda och intresserad av sökmotoroptimering och seo finns det en artikel a Kurt Bryansom och Tanya Leise  förklarar Googles Pagerank algoritm.
Google Page Rank förklarad för matematiker (pdf-dokument)

Hur mycket kontrolleras myndigheter kring länkbyggen?
Jag undrar förresten när de första casen kommer att dyka upp kring myndigheter och kommunala satsningar med hög pagerank – där det går tveksamma länkar till sajter. Jag tror det är en tidsfråga innan problemet kommer att uppmärksammas och diskuteras offentligt. Som vanligt behövs det policys och regler kring hur länkar görs från våra offentliga myndigheter och jag tror även att tidningar har mycket hemläxa att göra inom det området.

1 Comment

  1. […] mer och mer en vetenskap där det finns en hel del tankar som är sunda. Nyligen publicerades det periodiska systemet för Google som är en förenklad bild kring hur Google fungerar efter den sk […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *