Position-based marketing

Vad som är lockande för marknadsförarna är att nå kunderna på hyperlokal nivå tom i grannskapet och gatunivå
Det finns många företag som har dykt upp inom location based marketing de senaste 2 åren. Vad som är lockande för marknadsförarna är att nå kunderna på hyperlokal nivå tom i grannskapet och gatunivå, vilket på sikt kommer att skapa ny konkurrens om lokala annonspengar.
Tjänsterna som vänder sig till mobilanvändarna kallas också Location based services (LBS) eller på vanlig svenska positioneringstjänster. Det handlar om att mobilanvändarna berättar var de är och i utbyte får de veta vem och vad som finns i närheten.
  • Pliing.se – svensk positioneringstjänst från Adssets
  • Foursquare -nyhetsspelare
  • Bizzy – mer som en rekommendationssajt där man skriver om olika platser man tycker om
  • Placecast
  • Where
  • Dodgeball – är baserad för att hitta dina vänner och vänners vänner.
  • Gowala
  • Yelp
http://www.scvngr.com
Scvngr hanldar om att göra saker på olika platser. Gå till olika platser, utmaningar och tjäna poäng. Finns för både iPhone och Android.

Facebook och positionsbaserad marknadsföring

Riktad och lokal information via Facebook places
Facebook Places är riktad kommunikation med sina kunder baserat på användarnas fysiska position.

Faceboolk Deals – Facebooks tjänst som ger annonsörer nya möjligheter att kommunicera med
konsumenter baserat på deras position kommer lanseras Sverige.

Positionsverktyg från Google

Google satsar på sitt Google Maps. På kartorna kan man lägga till lager som Google Buzz och Google Latitude (positionstjänst)  som tillsammans gör att man kan visa sina bekanta och få tips om sevärdheter, buzz och latitude på sin mobil. Deras Google Maps API v3 som fungerar både för mobil telefoner och desktop är fri att använda för alla webbsiter som är gratis för konsumenter…Jag undrar vad mobiloperatörerna tycker om det strategiska draget från det Goda företaget….

Vikten av att mäta investeringarna

Naturligtvis mäts och övervakas allting så att man ser resultatet av marknadsinsatserna. Även om någon lönsamhetsanalys kan visa sig negativ i dagsläget är metoderna något som lär komma på sikt. Nu når man nog mest pionjärer sk early adopters.

About The Author

en_USEnglish