UAP: We are not alone - UFO observations in Sweden.


UFO hearing iin the USA:

Last week, it was interesting to listen to a congressional committee where they asked the Pentagon about what they know regarding UAP, which were previously called UFOs, in the House Oversight Committee.

Unfortunately, there is a lot of security associated with various observations, and many are hesitant to come forward. The U.S. government has now officially confirmed the existence of UFOs.

Viktiga vittnen i kongressens utskottsförhör

 • Visselblåsaren David Grush tidigare Pentagon Intelligence- och underrättelseofficer, hävdade att man har tillgång till UFO:n och har samlat biologiskt material som inte är mänskligt från dessa objekt. Han har samlat informationen från 40 personer som han intervjuat.
 • David Fravor (pensionerad) stridspilot
 • Ryan Graves stidspilot

I december 2017 var första gången som amerikanska myndigheter överhuvudtaget bekräftade att UFO:n fanns genom att släppa en mängd hemligstämplat material.

Skapande av en UFO-kommitte

Enligt Subcommittee har fyra kongressledamöter – republikanerna Matt Gaetz, Anna Paulina Luna, demokraten Jared Moskowitz och republikanen Tim Burchett – skrivit till Kevin McCarthy för att skapa en UFO select komitte som ska undersöka UAP. Syftet är att få klarhet i om amerikaner har kommit i kontakt med utomjordingar.

Har amerikanarna fått tag i någon utomjordling?

Enligt David Grush har man utomjordlig vävnad..

Enligt inslaget av 60 Minutes har piloter rapporterat att de ser främmande flygande objekt varje dag sedan radar-systemen uppgraderades för några år sedan. De mystiska flygande föremålen har olika former, inklusive storlekar av ett fotbollsplan, röda kuber och tick-tack-former enligt vittnen som Mr. Grusch, Fravor och Graves.

Olika former och egenskaper hos UFO:n (UAP sightings)?

Storleken varierar mellan observationerna: Vittnet har Mr Grusch pratade om storleken av ett fotbolls fält och en röd kub. Fraver om tick tack former och Ryan Graves om kuber. Teknologin som används är överlägsen det som vi använder.

Vanliga observationer:

 • Inga vingar
 • Ingen motor
 • Det finns flera exempel där de har jammat tekniken
 • De kan undvika en radar
 • De kan köra 600-700 G
 • Kan köra genom vatten
 • Kan försvinna
 • Rotering
 • Undvika gravitationskraften

Hemliga program inom försvarsindustrin

USA har hemliga program där man påstås arbeta med kraschade utomjordiska farkoster, enligt David Grush. Även om programmen är konfidentiella har Grush en lista med 40 personer som har mer information om dessa program och som han kommer att lämna över till kongressen.

Ett sådant program är ATIP (Advanced Aerospace Threat Identification Program), ett militärt program som sponsrades av den demokratiska majoritetsledaren i senaten, Harry Reid. Men hur amerikanska kongressen får information om dessa program är osäkert.

I förhören ställdes det frågor om rapportering av IRAD program:

 • Notifieringar
 • PPR Periodic program review process
 • Comitte CAS
 • FAP har ingen prceess med data som: plats, datum, tid, kimematics hur objekten rör sig, var de kommer från och vart de åker.

Försvarsindustrin har anklagats för at eventuellt ha gjort reverse-engineering på kraschade UFO:n och att de skulle ha tillgång till dessa. Ett central begrepp är SCIF (Sensitive Compartmented Information Facility) som är säkra platser där de kan prata topp hemlig klassificerad information. Bland företag som nämndes fanns Boeing, General Dynamics, Lockhead Martin.

Expert Ben Hansen

Vilka presidenter har sett UFO:n

Under det senaste halvseklet har nästan varje president kommit till ämbetet med ett löfte — offentligt eller privat — om att ta reda på sanningen om UFO:n. Intressant nog har flera presidenter, inklusive Gerald Ford, Jimmy Carter och Ronald Reagan, påstått sig ha sett UFO:n vid olika tillfällen.

År 1947 och 1948 var det en våg av flygande tefats observationer som fångade allmänhetens fantasi — Pentagon fruktade att de inte representerade utomjordingar utan hemliga sovjetiska rymdfarkoster byggda av kidnappade nazistiska raketforskare — och i takt med att observationerna ökade månad för månad, växte även Trumans eget intresse. En eftermiddag 1948 kallade Truman sin militäre adjutant, överste Robert Landry, till Ovala rummet och ”talade om UFO-rapporter och vad de kunde betyda för alla dessa ganska långsökta rapporter om observationer, och ämnet i allmänhet,”

Gerald Ford: Som kongressman skrev Gerald Ford (senare blev han president) ett brev 1966 till direktören för det amerikanska flygvapnets projekt ”Blue Book,” där han uttryckte sina bekymmer över UFO-sikten och behovet av vidare undersökningar.

Jimmy Carter: I september 1973, innan han blev president, rapporterade Jimmy Carter att han såg en UFO i Leary, Georgia. Han beskrev det som ett ”mycket ljust objekt” på himlen som ändrade färger och rörde sig mot honom innan det ändrade riktning.

Ronald Reagan: President Ronald Reagan nämnde att han såg en UFO under sin tid som guvernör i Kalifornien på 1970-talet. Han beskrev det som ett ”lysande objekt” och sa att han och andra såg det.

Tidigt under Ronald Reagans andra mandatperiod ställde han en tillsynes udda fråga till sin sovjetiska motsvarighet. Till synes hade han och Michail Gorbatjov kommit till Genèvesjön för en vapenkontrolltoppmöte. Men under en privat promenad runt sjön vände sig Reagan till sin kalla krigsfiende och sa: ”Vad skulle du göra om Förenta staterna plötsligt attackerades av någon från yttre rymden? Skulle du hjälpa oss?” berättade Gorbatjov senare. ”Jag sa, ’Utan tvekan.’ Han sa, ’Vi också.’ Så det är intressant.”
Source: Politico

Swedish pilots who have seen UFOs.

Även i Sverige har man utrett UFO:n sedan 1930-talet. 1946 så var det en våg av observationer i Sverige som kallades spökraketerna över 1000 rapporter kom in. I många av fallen störtade de rakt ner i sjöar bland annat utanför dåvarande ÖB:s hus på Värmdö. Försvarsstaben kom aldrig underfund med vad det var. Krigsarkivarie Bo Berg berättar i samtal med Jim Hedlund om spökraketerna och om en självupplevd närkontakt 1980 i den här podcasten.

I Sverige görs UFO-rapporter och UFO Sverige har fältundersökare. Gunno Gunnvall arbetade med analys av radarbilder på MUST och tog emot radarbilder och UFO:rapporter och intervjuas i den här intervjun som har minst fyra år på nacken. I intervjun säger han att det var omfattande i USA och att man hittat ett störtat rymdskepp och rymdvarelse vilket inte kunnat beläggas utan kan ha varit andra hemligheter som USA velat ha. Enligt honom har det hänt att svenska piloter mött någon farkost som de inte förstod var det var vid något enstaka tillfälle och kortvariga observatiner där de varit övertygade om att det varit bemannade flygfarkoster någonstans ifrån.

Sven Hjalmarsson har rapporterat ett UFO år 1977 mellan Gotland och Öland som gick från att vara stillastående till att åka upp rakt upp i luften och dra ifrån ett Drakenflyg. Det är något som inte borde ha funnits där.

Gunnar Irrholm som var jaktpilot i Västerås har gjort en intressant observation. I Malingsbro möter han ett 15 meter långt föremål som ser ut som en cigarr utan vingar som han jagade i lyften och flög rakt in i ett åskmoln. Hemligstämplades i 40 år.

 • I Norrböle Anundsjö i Ångermanland hittade man ett föremål i juli 1950 som kom från en rund boll som är stark. Den ser ut som något som smält under hög temperatur. Det finns mineraler i den.
 • Man har också hittat Väddömetallen som väger 44.45 gram med en hårdhet av 1650 HV och består av 90% volfram och 5% kobolt. Som då var trekantigt och sägs ha hittats efter ett UFO.
 • Backsjön i Värmland 1999 är det ett föremål som försvinner i sjön men man hittade ingenting.
 • 1980 Muddus nationalpark i Lappland och sjön Namajaure tror man att en farkost har gått ner enligt den här intervjun.

More information

Program Unidentified Anomalous Phenomun taskforce 2020 NDAA och militär uppmundras att rapportera observationer. Pentagons har också ett ufokontor med AARO:s chef Dr. Sean Kirkpatric.

Fysiska begränsningar för oidentifierade luftfenomen (UAP)
Artikeln av Harvard-professorn Avi Loeb och Dr Sean Kirkpatrick om teorin att UAP:er är sonder från ett utomjordiskt moderskepp

NASA utredning
UAP related programs
https://www.ufo.se/

About The Author

en_USEnglish