Enorm potential med AI och Microsoft Copilot

Idag använder över 1,2 miljarder användare globalt Microsoft Office. Tänk om hälften av dem började använda Microsoft Copilot – ett AI-verktyg som är utformat för att öka produktiviteten i applikationer som Word, Excel och PowerPoint.

Vad är Microsoft Copilot? Integrerad i Microsoft 365-sviten använder Copilot avancerad AI för att hjälpa användare att enkelt skapa dokument, analysera data, skriva e-postmeddelanden och mer – allt baserat på enkla kommandon. Det finns också betaverktyg som Copilot for Finance som minskar den tid som läggs på manuellt, repetitivt arbete.

Konceptet med AI-drivna ”Copilot”-verktyg gör vågor över olika sektorer. Industrier som bilindustri, flyg, mjukvaruutveckling (GitHub Copilot) och sjukvård använder liknande teknologier för att förbättra produktivitet och beslutsfattande.

Det finns en enorm marknadspotential med AI och Microsoft Copilot!

Hypotetiskt, om 600 miljoner användare prenumererade för 360 dollar årligen, skulle det kunna generera upp till 216 miljarder dollar i teoretisk extra intäkt för Microsoft. Denna siffra är särskilt anmärkningsvärd med tanke på att Microsofts totala intäkter förra året var ungefär 211,92 miljarder dollar.

Söktrenderna på Google har ökat massivt

Månatliga Google söktrender visar en kraftig ”hockeystick”-tillväxt i intresse för nyckelordet ”Copilot” globalt jämfört med sökningar för det gamla nyckelordet ”Microsoft Office”. Detta understryker den transformerande effekten av AI i vardagliga affärsuppgifter.

About The Author

en_USEnglish