Att lära sig portugisiska genom en TV-novell
januari 14, 2010
Flödesschema för att ta reda på vilken religon du bör följa
mars 22, 2010

Zoraastrismen, Alexander Bard och jag.

Lyssnade på radion igår när den gamla satanisten Alexander Bard pratade om den ännu äldre persiska religionen eller filosofin Zoraastrismen och för en gång skull verkade Alexander riktigt vettig. Den som lärde honom spela instrument borde skjutas och istället borde Alexander fått ett eget radioprogram. Han hade en hypotes att skägg ska bli på modet igen eftersom vi vill särskilja oss från slätrakade Idol-vinnare och tydligen har han inte läst den här artikeln av Quirkologins fader professor  Wiseman som har analyserat 5000 resultat och kommit till en helt annan slutsats än Alexander dvs att människor har en negativ uppfattning av skägg (även kallat Santa effekten efter jultomten).

Men något som fängslade mig var när Alexander pratade engagerat om Zoroastrismens  gyllene regel som lyder: Humata, Hukhta, Huvareshta vilket somliga översätter till: ”Konstruktiva tankar, konstruktiva ord och konstruktiva handlingar.”

Det är rätt bra – det betyder att det man tänker leder till det man säger och hur man definierar världen vilket avspeglar sig i det man gör. Orsakskedjan mellan tankar och handlande verkar som gyllene regel. Och vad har jag gjort idag vad innebär det här för mig? Vilka stora tankestormar har flytit genom min hjärna – ja det borde ju kunna utläsas i det jag gjort för det är ju det som jag har tänkt och sagt.

Idag har jag lämnat på dagis, kört bil, bajsat, druckit 4 koppar kaffe, druckit ännu en kopp kaffe och satt upp en ny webbplats. Men ikväll ska jag försöka leka med mitt barn. I bilen hem tänker jag tyst för mig själv att vi ska leka, jag ska visa honom stjärnorna och vi ska ha roligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *