Ekonomi, Barcelona och fotbollsrankning
augusti 25, 2010

Världens sämsta fotbollsmatch någonsin?

Troligvis har jag precis sett världens sämsta fotbollsmatch idag och då har jag sett riktigt dåliga matcher i mitt liv som exempelvis Kalmar Södra IF mot Tvärskog IF på Skyttis idrottsplats. På Internet finns det även klipp från matchen mellan Redvägs FK och Hällstad IF  i Minuten Cup som klassas som en av världens sämsta fotbollsmatcher någonsin.
Jag tycker att det var Landslagsmatchen mellan Sverige mot Skottland som var en av världens sämsta fotbollsmatcher någonsin och det berodde inte på spelarna. Det var säkert inga problem med anfallsspelet, Zlatans återkomst eller resultatet som slutade med 3-o.

Nej problemet var TV8. Väl förberedd med öl och chips tog det mig 14 minuter att hitta var landskampen skulle spelas. De vanliga kanalerna visade inte matchen. Efter 10 minuters letande och sedan in på TV8 webbplats hittade jag äntligen matchen.

Då såg jag plötsligt att Sverige redan gjort ett mål men varför spelade de svenska spelarna på fel planhalva? Sedan tog det 4 minuter tills jag förstod att Zlatan och Company hade blåvita kläder medan Skottland hade blågula kläder. Genialiskt förvirrande av arrangörerna att låta lagen byta matchställ.

Därefter började problemen med att se själva matchen som buffrades upp hela tiden. Totalt omöjligt att se. Trots det genomled jag  i 90 minuter och emellanåt kunde jag höra den skottska publiken spela säckpipor.

Längst ner på skärmen bad TV8 om ursäkt för tekniska problem. Bra att tv-bolaget ber om ursäkt för att de finns och troligtvis trissar upp priserna för nationell fotboll så att vårt kära monopol inte köper in landslagsmatcher. Jag tycker att TV8:s webb tekniker borde ha ett litet symboliskt spöstraff så att dessa problem inte fortskrider. Det var buffrings problem ända tills dess att matchen var slut  då slutade buffringsproblemen. Jag undrar ifall TV8 gör det med avsikt så att man ska köpa deras abonnemang?

Några dagar efter matchen gick det att se höjdpunkterna på Youtube och då ser man äntligen alla läckerheterna som jag missade tack vare TV8. Det kanske inte var världens sämsta fotbollsmatch någonsin ändå.  Det känns hoppfullt inför Ungern matchen, vm-finalisten Holland och San Marino senare i höst.
httpv://www.youtube.com/watch?v=Zbj_veKiZYo&feature=topvideos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *