Washington och IMF tycker till om Sverige
september 17, 2011
Den Libyska guldreserven
september 24, 2011

Talet som Mahmoud Ahmadinejad höll i FN

Mahmoud Ahmadinejad 2Jag är definitivt ingen anhängare av president Mahmoud Ahmadinejad  eller den brutala ledningen i Iran – men jag tyckte det var märkligt att USA och EU länderna (inklusive Sverige) promenerade ut mitt under ett tal för generalförsamlingen. Vid slutet av talet var 1/3 del av alla platser tomma rapporterade Washington Post. Ja det är väl bäst så att Sverige gör som de andra västmakterna – vi har ju inte haft en egen utrikespolitik sedan Gustav III då vi gjorde det idiotiska misstaget att anfalla Ryssland. Dessutom vet vi ju sedan vissa Wikileaks rapporter att toppdiplomaterna inom EU och USA diskuterar  en enad front  mot 3:e länder men kanske främst gentemot BASIC-länderna.

Men vad var det som var så farligt och kontroversiellt i Ahmadinejad tal? Varför detta flock beteende att vandra ut ur FN- topp diplomaterna framställde sig själva som snarstuckna och löjliga nästan som om de var med i en scen av Sacha Baron Cohen (Borrat).

Jag själv blev jag nyfiken och läste talet som innehöll ett kraftig kritik mot västvärlden och jag blev förvånad kring innehållet och vad han pratar om. Här kan ni läsa en engelsk översättning på Mahmoud Ahmadinejads tal i FN Transkript September 23.

Fast jag måste nog medge att jag tyckte det var lite otippat att han citerade den persiska poeten Vahshi Bafqi ord: “From the fountain of youth, drink thousand sips. You’ll still die if you don’t have love’s grip”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.