Priset att förvandla sig till en Hunk
januari 10, 2010
Kirurgers kompetens och inkompetens
augusti 31, 2010

SATS i Stockholm

Jag tänkte göra ett experiment och gå på olika SATS i Stockholm och se hur gymmen skiljer sig åt i Staden.

Jag tänkte göra ett experiment och gå på olika SATS i Stockholm och se hur gymmen skiljer sig åt. Jag tror att anläggningarna varierar väldigt mycket beroende på var man går och har en förutfattad uppfattning att besöken mer eller mindre kommer att vara en klassresa. Observera att jag går inte på spinning, aerobics  utan oftast sitter jag på en cykel, roddmaskin eller bara kör vikter med förhoppningen att bli av med läskfettet.

Mina första träningsmånader på olika SATS Stockholm

SATS Globen (2 besök)
Hade svårt att hitta en parkering men tillslut hittade jag en liten plats att köra in min bil på. Vid mitt första besök la jag i 90 kronor i parkeringsavgifter och därefter upptäckte jag att gymmet inte öppnade förrän om 3 timmar. Då åkte jag hem istället och åt upp lördagsgodiset. Senare har jag fått veta att det är gratis att parkera i det stora huset i två timmar men jag är fortfarande sur. Det tog mig nästan 2 månader innan jag besökte Globen igen och det var ett litet och mysigt gym.

SATS Heron City (3 besök)
Gratis parkering. Fick vänta 10 minuter att komma in för det stod ett invandrargäng i receptionen och ville börja träna. Omklädningsrummet luktar lite illa (eller kom doften från mig själv?). Låsen hade myntinkast vilket jag tycker är bra. Det skulle vara ännu bättre om det fanns någonstans att växla sedlar. Det fanns ett litet lekrum med trevlig personal och där går det att deponera sina barn från 2 månader. Heron City är det perfekta stället att lämna lite äldre barn eftersom de har spelanläggning, bowling etc

Gymmet var trevligt uppbyggt och 50% såg ut av vara från Iran och resten att vara anställda på Mekonomen. En blondin sprang på löpbandet med nästan samma energi som Kristanna Loken visade i Terminator 3 .  Gymmet är riktigt stort  och ska målas vitt på sikt. Den som har hand om termostaten i bastun borde få en tillrättavisning. Ångbastun hade nästan 1000 grader celsius medan den traditionella saunan 30 grader. Det fanns dessutom  en skylt till ett bad som inte fanns. Det finns en Willys i anslutning till anläggningen där det går att köpa en kall Festis efter träningen.

SATS Älvsjö (9 besök)

Riktigt trevlig personal och nu har jag varit där flera gånger. Gymmet känns genomtänkt och inte så många människor. Medelålders Svensson klientel med några stycken som var ordentligt feta om magen vilket fick mig att känna mig smal trots min övervikt. Gratis parkering på 3:e våningen i garaget men du måste skriva upp vad du har för registreringsnummer i receptionen eftersom Carpark parasiterna är utanför som giriga hajar. Ibland är det svårt att hitta en parkeringsplats. De har ett litet minisats med trevlig personal.
Bra Vi-butik i direkt anslutning till gymmet.

SATS Liljeholmen (2 besök)
Parkeringsplats som kostar lite ifall du inte passar på att handla samtidigt. Medelklass klientel och rätt smala människor i ett av Stockholms trevligaste köpcenter. Tyvärr kändes gymmet rätt ihop pressat och det låg nere i anslutning till tunnelbanan så det tog ett tag att lista ut var det låg. Öppettiderna är kassa. Exempelvis på fredagar stänger de kl 20 och man behöver alltså checka in innan 19.20 vilket jag tycker är kasst för ett gym som ligger där alla tunnelbanor korsar varandra.

Det lilla rummet där man stretchade tog det tid för mig att hitta och Eurotrash musiken pumpades tyvärr ut till denna lilla avskilda plats där man vill varva ner. De hade elektroniska duschar som såg rätt spacade ut. Vattenkranen i toaletten tog det mig 5 minuter att komma på att den inte hade någon mekanisk avstängning utan v stängdes av med automatik efter man hade spolat…(hmmm jag hoppas att den gjorde det).

SATS Farsta (1 besök)
Medelklassgym i söder förorten. Gratis parkering i tre timmar precis utanför gymmet och snygg tjej i receptionen som ville ha 10 kronor för att låna ut ett lås. Eftersom jag inte hade 10 kronor fick jag låna låset gratis. Varför ska SATS ta betalt för att hyra låsen som dessutom är stöldskyddsmärkta? Nu har jag testat flera andra gym och man får alltid låna ett lås ifall man säger att man inte har några pengar.

Det första som möter en när man kommer in är lekrummet med en gigantisk Bamse figur målad på väggen vilket barn älskar. Gymmet finns på två plan och känns ljust och trevligt.

SATS Täby (5 besök)
Bra 2 timmars gratis parkering. Riktig stor lekplats för barn och gymmet ligger ovanför en ICA butik med bra delikatess (exempelvis Brasfruit och den här bloggen är inte sponsrad men en av mina bästa vänner importerar Brasfruit från Brasilien och jag tycker väldigt mycket om deras frusna juicer). Själva gymmet är ljust med mycket fönster och har gott om personliga tränare. Åldern är varierande. Bredvid mig i den andra roddmaskinen satte sig en lite tjej som troligtvis var nordisk mästare i rodd. Ok jag brukar inte tävla med andra men hon knäckte mig fullständigt. En av mina arbetskollegor ville att jag skulle följa med på afro dansen eftersom den skulle vara riktigt roligt, men jag är väldigt skeptisk tänker på boken ”Hårda killar dansar inte” av Norman Mailer. Riktiga män går inte på aerobics och vi vägrar bära tajta trikåer i moderiktiga färger. Fast nu är jag inte ärlig – sanningen är att min koordination är urkass och  jag vill inte bli uttittad – feg som jag är. Ett stort plus att de en gång visade en discovery liknande kanal.

SATS Sickla (1 besök)
Perfekt ifall du vill låta hustrun handla medan du tränar eftersom det ligger i närheten av det stora köpcentret och enkelt att hitta parkeringsplats. Gymmet är stort och en rolig detalj är att de har flera stycken tjock TV-apparater. Klientel övre medelklass. När jag var där tror jag att jag såg en person som har spelat agent Hamilton.

SATS Stureplan (1 besök)
Jag hade blivit varnad att det bara skulle vara snygga människor här. Nej det stämmer inte i alla fall inte om man ser på personalen vilket jag tycker är positivt. Men i omklädningsrummet var medellängden på alla män jag såg 1,90 och de pratade bla om aktiehandeln och bytte om från slipsar. Det var en stark doft av deodorant. Men bredvid mig bytte en liten pygméliknande Tolkien inspirerad varelse. Han tittade på mig som om han kände igen mig ungefär som om han ville berätta med sina intensiva ögon att vi två befann oss i jättarnas rike. Kvinnorna var i blandad ålder och form. Några fräscha +40 såg ut att vara botoxade. En +40botox blänker i pannan när hon tränar – eftersom vecken och rynkorna vanligtvis hade fångat upp svettdropparna. Ett minus för trapporna som var i brantaste laget. Det är nog en tidsfråga innan någon trillar och bryter nacken så ifall det är någon man inte tycker om kan man alltid rekommendera det här stället. Själva lokalen var i två våningsplan och kändes lätt klaustrofobisk.

Idioten som hade hand om musiken spelade någon ambient liknande musikstycke som ALDRIG byttes ut och fick mig att tröttna efter bara 40 minuter. Musiken hade passat bättre på scandig Angelais på andra sidan stureplan- tillsammans med några vänner, öl och GT.

SATS Odenplan
Har inte varit där men har hört att det ska vara bra och att de öppnar kl 8.00 på Lördagar ger dem ett starkt plus.


Allmänt klagomål
på SATS:
Varför kör de MTV Teenager my Sweet 16 monster party på hälften av alla TV-apparaterna på de flesta SATS gym? Jag är förbannat trött att se bortskämda tonårs bimbos som försöker överträffa varandra i att anordna fåniga fester med ”artister” som Pussycat dolls och som slutar med att pappan och mamman ger dem en Mercedes citybil.

Målgruppen på SATS är inte 16 år. Jag vill se vettiga tv-program exempelvis 2:A världskriget i färg, flygplanskatastrofer eller  Hajattacker från Discovery Channel. Det är faktiskt skittråkigt att se My Sweet 16 party och det får mig att känna mig riktigt gammal eftersom det var länge sedan jag hade så roligt själv som tjejerna har i det programmet.

Dessutom blir jag förbannad för jag skulle väldigt gärna också få en mercedes och jag hade gärna haft Nicole Scherzinger i PCD sjungande, dansande, hoppande, sprattlande och struttlande i vardagsrummet nästa gång jag fyller 43. Fast det är klar min fru hade nog haft åsikter om den saken. Det är kanske därför jag hatar My Sweet 16 party. Programmet tar fram den värsta sidan av mig. Jag känner mig gubbsjuk och att jag är en del av det kollektiva gubbslemmet. Snart spyr jag över roddmaskinen.


SATS i Stockholm som jag inte besökt och troligtvis inte kommer besöka eftersom mitt träningskort har tagit slut 🙁

 • SATS Arlanda
 • SATS Bromma
 • SATS Fridhemsplan
 • SATS Gärdet
 • SATS Haninge
 • SATS Hornstull
 • SATS Hötorget
 • SATS Jakobsberg
 • SATS Kista
 • SATS Lidingö
 • SATS Marievik
 • SATS Medborgarplatsen
 • SATS Märsta
 • SATS Nacka Strand
 • SATS Odenplan
 • SATS Regeringsgatan
 • SATS S:t Eriksbron
 • SATS Sigtuna
 • SATS Sollentuna
 • SATS Stadion
 • SATS Stadshagen
 • SATS Sundbyberg
 • SATS Södra Station
 • SATS Telefonplan
 • SATS Tule
 • SATS Vasagatan
 • SATS Vällingby
 • SATS Vällingby C
 • SATS Väsby
 • SATS Zenit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *