april 2, 2023

När Sverigedemokraternas webbplats sänktes

Nikke Lindqvist blev seo-kändis över en natt när han var med om att sänka Sverigedemokratenas webb. Missa inte överlämningen hur SEO-projektet gick till. Den ger en bra inblick i grunderna kring seo och vad som är möjligt att göra i gråzonen.

Det blev mycket uppståndelse när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och det skapades Facebookgrupper för att visa sin avsky mot det nya partiet.Det går nog att säga rätt mycket om det nya white trash partiet men samtidigt kan jag tycka att den debatt som förts i Sverige kring invandrar frågor har varit rätt feg där politikerna ofta har misslyckats att lyssna av väljarkåren.

Att vi i Sverige ser invandrare som ett problem istället för en resurs är en konsekvens av att vi inte har skilt mellan arbetskraftsinvandring och flyktinginvandring från krigshärjade områden. När alla främlingar blir ett problem istället för en möjlighet är det något som gått fel.

Nikke Lindqvist på Reco.se blev seo-kändis över en natt när han var med om att ge Sverigedemokratenas webb konkurrens och satte upp en konkurrerande webbplats med  http://www.sverigedemokraterna.de.

Vad som var coolt med det här var att det inte var en traditionell hacker attack utan en SEO-attack där de konkurrerade ut den officiella webbplatsen hos Sverigedemokraterna. Missa inte videon där han förklarar hur projektet gick till. Nog skulle det vara intressant att veta vilka offentliga myndigheter som gav länkkraft till det här projektet…