Är Putin död?

Är putin död

Framträdande av Putin

Det senaste framträdandet av Putin där han pratade i metaforer om Peter den store och sitter väldigt långt från publiken men där man kan fråga sig om det är den riktiga Putin.

Rykten om Putins död

Enligt den pensionerade KGB-generalen  Valery Solovyov Telegram kanal dog Putin i sitt residens Valdai den 26 oktober i år 2023 efter en långvarig cancer. Solovei är känd för sina politiska prognoser. Några av Solovyovs förutsägelser om förändringar i den ryska ledningen har visat sig vara korrekta. Solovei påstående skulle vanligtvis leda till arrestering i Ryssland, har inte blivit trakasserad av  underrättelsetjänst och Solovei själv har sagt att det är för att han har bra förbindelser i den ryska  underrättelsetjänsten – som är de som berättade för honom att Putin är död.

Medierna har regelbundet rapporterat om allvarliga sjukdomar hos Putin och ”begravt” honom periodvis. Under de senaste åren har det rapporterats om ryggproblem, fläckar på hans ansikte, huvudvärk och domningar i tungan.

Putin tros ha minst 2 dubbelgångare

Sedan tidigare har japanska forskare kommit fram till att Putin använder minst två dubbelgångare. Japanska experter har genom ansiktsigenkänning och röstidentifiering har kommit fram till att teorin om Vladimir Putins dubbelgångare, som ersätter honom vid offentliga evenemang.

En av dubbelgångarna identifierades som den ”riktiga” Putin, som närvarade vid paraden på Röda torget i maj 2023. Efter att ha jämfört ansiktsdragen hos denna Putin med den som körde över Krimbron i en Mercedesbil i december 2022, fann de japanska experterna endast 53% likhet. Ännu mindre likhet, bara 40%, fanns mellan ”parad-Putin” och presidenten som besökte Mariupol i mars 2023. Likheten mellan Putins ansiktsdrag i Mariupol och Putin på Krimbron var enligt japanska forskare endast 18%. Deras analys baserad på artificiell intelligens ”tyder tydligt” på sannolikheten för åtminstone två Putin-dubbelgångare.
Source

Samtidigt kan det inte uteslutas att han gör plastikioperationer och använder botox som kan försvåra ansiktsanalys.

Body double

Enligt en del hypoteser spelas rollen som diktator av hans dubbelgångare och makten i landet hålls av en grupp ledd av Patrusjev.  Det finns också flera artiklar skrivna om hans dubbelgångare.

Patrusjevs märkliga begravningstal

Patrusjev dyker upp allt oftare i ryska propaganda TV och är aktiv och verkar ta makten i Ryssland. Patrusjevs nekrolog tillägnad Putin är inte längre ens en antydan om vad som händer i landet. Det är ett sätt att säga till eliten på andra och tredje nivån vem som är chef i landet. Under tiden förbereds stora förändringar i den ryska regeringen enligt Twitter kontot Generalsvr:en.

Patrushev har hållit en nekrolog dvs ett begravningstal om Putin. Sekreteraren för Rysslands säkerhetsråd, Nikolaj Patrusjev, talade för propagandaföretaget Znanie. Hans tal var tillägnat Vladimir Putin, som endast refererades till i dåtid, rapporterar dialog.ua. 
Patrushev är en mäktig Kremlinsider, spionmästare, och det har ryktats i åratal att han (eller hans son, Dimitri) en dag skulle ersätta Putin.

Patrusjev dök upp på evenemanget i sorgekläder: inte bara hans kostym, utan även hans skjorta var svart. I sitt tal talade han om Putin uteslutande i dåtid, och listade diktatorns olika dygder, ledarskap och prestationer.

”Trött på det våldsamma 1990-talet, väntade samhället på lösningar på socioekonomiska problem, för att stärka nationell säkerhet. En ledare behövdes som kunde sätta folkets välfärd i centrum för agendan. ….. Putin blev en sådan ledare… Han hade en detaljerad kunskap om situationen i landet, ett tydligt handlingsprogram, en vision om målet… Samtidigt förstod han vikten av ett evolutionärt tillvägagångssätt, i motsats till revolutionära språng som alltid försvagar den ryska staten. Han trodde på människor,” fortsatte Patrusjev.

Patrusjev, räknas som en hök och har ofta nämns som en potentiell efterträdare till Putin. Vid ett tal vid utbildningsexponeringen Znanie i Moskva hävdade han att Ryssland har överträffat andra nationer i kärnvapenkompetens. Det har också framförts hot mot kärnvapenattacker mot Stockholm och Talin efter Putins eventuella död.

Tjetjenska diktatorn Ramzan Kadyrov är Patrushevs fiende. Nyligen presenterades Kadyrovs 15-åriga son offentligt på ett sätt som tyder på att han är sin fars arvtagare. Kadyrovs senaste offentliga framträdande var den 9 september och hans nuvarande plats är oklar.

Patrusjev har också aktivt diskuterat möjligheten att blockera YouTube och flera messangers. Patrusjev beordrade att undersöka de tekniska möjligheterna att blockera dessa tjänster och att lämna in en rapport senast den 1 december. Source

Kommentarer från Rysslandskännarna

Professor Valerij Solovej själv reagerade på Patrusjevs tal. ”Om detta inte är en dödsruna, vad är det då?” – skrev han på Telegram.

Även den svenska rysslandkännaren Anders Åslund skriver på Twitter: The most remarkable event in Russian domestic politics for quite some time was Nikolai Patrushev’s hagiographic speech about Putin in past tense & dressed in black, as if Putin is already dead. Can anybody enlighten us on what this means?

Källa: https://charter97.org/en/news/2023/11/10/571015/

About The Author

en_USEnglish