Urban Exploration
mars 21, 2010
Ormskinnsskor
Ormskinns skor från Brasilien
juli 26, 2012

De tre grymmaste båtarna i Barcelona

I september var jag i Barcelona med mitt herrgäng och jag passade på att flanera i hamnen och ta lite kort över båtarna som låg där. Här är min lista över de tre grymmaste båtarna:

3:e plats Pelorus

På 3:e plats på kommer Roman Abramovitj yacht Pelorus. Båten är otroligt vacker med sina 115 meter smäckra linjer, värderad till 300 miljoner $, räknas den som en av världens vackraste lustyachter. Pelorus får helt enkelt alla andra lyxyachter att se ut som små jollar trots det finns det 19 lustyachter som är större än denna båt. När den internationella båttidningen Boat i februari 2013 listade världens största lustyachter kom Pelorus bara på 20:e plats. På första plast var 162,5 meter långa Eclipse följd av Dubai som är en halvmeter kortare och El Said på 155 meter.

Abramovitj är rankad som den 51:e rikaste personen i världen med 56 miljarder kronor och ägare av fotbollslaget Chelsea. Om han bara är på plats 51 borde det innebära att det borde finnas en rätt stor efterfrågan på gigantiska och vräkiga lustyachter. Ska jag vara ärlig borde kanske den här båten ta hem första platsen men jantelagen slår till i mig och placerar den på nummer tre.

2:a plats Candino

På 2:a plats på min lista över grymma båtar i Barcelona kommer den Schweiziska soldrivna båten Candino. Båten är med i planetsolar: http://www.planetsolar.org/ – dvs den första tävlingen med båtar som drivs av solkraft och som sträcker sig runt jorden. De gör en insats för mänskligheten.

1:a plats Icteneo II

1:a på min lista över grymma båtar i Barcelona är den lilla tuffa Icteneo II
Den grymmaste båten i Barcelona är ändå den här replikan av en u-båt från 1862. Den här 14-meter långa u-båten Icteneo II skulle kunna platsa i vilken Dr Snuggels episod som helst. Den användes ursprungligen i Barcelonas hamn och var den första förbränningsmotordrivna ubåten. Framdrivningssystemet var så innovativ att det skulle dröja ända tills 1940 innan de hade liknande principer på de tyska u-båtarna.

Kolla på fönstret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.