Plastikoperation

  Plastikoperationer och kirurgi är något som intresserar mig sedan jag jobbade på en klinik för några år sedan.  På sajten fördjupar jag diskussionen kring olika behandlingar och vad som är möjligt med modern kirurgi. Vad är plastikkirurgi och vad är egentligen skillnaden mellan rekonstruktiv och estetisk plastikoperation? Plastikoperation Category: Product #: Regular price:$ (Sale…

Det behövs en nationell insats mot stroke!

Varje år drabbas 30 000 svenskar stroke enligt Strokeförbundet. Det är den 3:e vanligaste orsaken till akut dödsfall och räknas som den mest kostsamma sjukdomen inom västvärlden. Var fjärde vuxen svensk, eller 1,8 miljoner personer, har högt blodtryck, men bara hälften vet om det. Cirka 700.000 svenskar läkemedelsbehandlas för högt blodtryck och 300.000 räknas som högriskpatienter. Category:…

Hårtransplantation

Många människor som lider av håravfall funderar kanske på att göra en hårtransplantation. Det finns en hel del saker som du behöver ta reda på innan du gör en operation.

Kirurgers kompetens och inkompetens

Det går att rädda många liv i svensk sjukvård med nyckeltal.
Jag pratade häromdagen med en av mina bästa vänner vars far var läkare i en mellanstor stad. Hans pappa hade sagt att denna stad skulle han bara låta 2 kirurger operera honom. Liknande tongångar har jag hört från några andra kirurger som jag pratat med under det senaste året.

Priset att förvandla sig till en Hunk

Alla vill vi se yngre och snyggare ut. För män har skönhetsoperationer länge varit ett tabu eftersom många anser att män som bryr sig om sitt utseende är fåfänga. Jag har försökt att skriva en rätt komplett lista över vad som är möjligt med dagens olika metoder inom hudvård och operationer. Om jag skulle försöka att transformera mig till en hunk skulle jag alltså göra följande behandlingar….