För några veckor sedan blev jag av med…

För några veckor sedan blev jag av med min registreringsskylt och nu får jag parkeringsböter hemskickade som jag fått krav på. Från Stockholm Parkering har jag fått ett fotografi med den falskregisterade bilen och bägge böteslapparna var inom en radie av 200 meter i Johanneshov (Söderarmsvägen och Huvudskärsvägen).

Bilen med den falskskyltade bilen är rätt lik min bil samma märke och färg men det finns en hel del skillnader tex takräcke och skyltning. Blinkersarna ser inte heller ut att vara från västeuropa. På fotografiet ser man också att bilen hade stått på den platsen en längre tid eftersom området under bilen är torrt.

Polisen i Västberga vill inte utreda utan tyckte de att jag skulle åka till området och leta efter min egna bil. Samtidigt sa de att de hade sett en alarmerande våg av skyltar som blivit stulna på sista tiden. Själv åkte jag ut till platsen i Johanneshov där bilen fått böteslappen och kunde konstatera att exakt på den ovanliga platsen att parkera, precis utanför ett hyreshus, stod det nu en annan bil. När jag sökte på ägaren av den bilens i bilregistret såg jag att han var VD för ett importföretag av bilar. Det är väl naturligtvis en slump knappast något bevis för att han är involverad i försvinnandet av min registeringsskylt?

Synd att parkeringsbolag inte samverkar med polisen. Den falskregistrerade bilen hade inget registreringsmärke på framsidan så man kan tycka att de skattefinansierade parkeringsvakterna borde ha ringt de skattefinansierade poliserna samtidigt som de bötfällde bilen. Istället tvingas man som god skattebetalare betala in försenade parkeringsböter, leka privatspanare och begära nya registeringsskyltar.

Kommentarerna är avstängda, men trackbacks och pingbacks är på.